• Tel. 620.979.898
  • info@esser-i-creixer.cat

marxa nòrdica terapèutica

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking és un esport d’origen finlandès que data dels anys 30. És una forma d’activitat física accessible a tothom, en la que s’afegeix l’ús d’uns bastons especials, a la forma natural de caminar.

La tècnica, avalada per INWA (International Nordic Walking Federation) i diversos estudis científics a nivell europeu, es basa en un patró de marxa biomecànicament correcte, una alineació i postura adequats i un correcte ús dels bastons.

L’aprenentatge de la tècnica i la pràctica regular aconsegueixen uns efectes molt positius sobre la salut.

Es pot practicar a totes les edats i no cal tenir experiència prèvia en el món de l’esport, doncs es pot adaptar a les possibilitats de cadascú. Fins i tot és beneficiós per a persones amb malalties cròniques per a millorar els efectes secundaris i la qualitat de vida.

QUÈ ÉS NORDIC WALKING TERAPÈUTIC® ?

NWT neix a partir d’Ésser i créixer, després d’anys d’experiència dins l’àmbit clínic i veient la necessitat de donar més eines als usuaris per a gestionar la seva pròpia salut, amb la mateixa intenció de millorar la comunicació amb un mateix i amb l’entorn.

NWT basat en el binomi ‘esport – salut’ treballa, a partir de la pràctica d’un esport accessible a tothom i de fàcil aprenentatge, per apropar la salut a les persones augmentant la conscienciació i millorant la seva qualitat de vida.

NWT és la unió de la tècnica de la Marxa Nòrdica amb el treball de conscienciació corporal, la relaxació, la respiració, la postura, la coordinació i tècniques per a millorar l’energia. Un treball global que permet refermar la tècnica d’aquesta modalitat esportiva, instaurar la pràctica en el dia a dia i tenir un impacte més alt vers la salut.

Treballem amb associacions de malalts, hospitals, CAPs i consultes mèdiques per a fer estudis clínics en grups de marxa nòrdica per patologies controlant les variables de cada cas i mesurant les millores de la simptomatologia que presenta cada grup i cada individu. Col·laborem amb metges, fisioterapeutes i infermeres per a fer una intervenció integral i que cada professional aporti el seu granet de sorra, els seus coneixements i la seva experiència en aquest treball d’equip.

Tenim grups regulars terapèutics entre setmana per a millorar simptomatologia de diferents malalties i també grups més lúdics a on fem rutes. Organitzem activitats en cap de setmana a la natura.

L’eina vehicular de les nostres activitats és la marxa nòrdica, però afegim d’altres tècniques per a fer un treball més complet que doni eines als usuaris per apropar-los a la salut, per a que tinguin una vida activa.

Si vols conèixer més del nostre projecte, pots contactar-nos a través de:

www.nordicwalkingterapeutic.com

info@nordicwalkingterapeutic.com

Tel. 620.979.898 (Laura) i 659.863.598 (Fer)