• Tel. 620.979.898
  • info@esser-i-creixer.cat

SOBRE MI

L’enllaç al meu Currículum

Hola 🙂

Em dic Laura Carasusán Barcelona i sóc TERAPEUTA INTEGRATIVA (Logopeda clínica i Acupuntora entre d’altres tècniques). Sóc professional de la SALUT des de fa 23 anys.

Des de ben petita he tingut vocació assistencial i molta sed de conèixer (estic en constant procés d’aprenentatge i formació). La recerca de la salut i del creixement personal, sempre han estat dos pilars a la meva vida i són, el que avui dia, em defineixen com a professional i com a persona.

No m’agrada encasellar-me perquè crec que tots estem en constant evolució; així que m’agrada dir que sóc terapeuta integrativa, sense destacar-ne cap. Totes les tècniques que he estudiat m’han aportat elements importants i en els meus pacients també, així doncs, per mi, són tan rellevants les tècniques convencionals com les complementàries, perquè totes elles treballen algun aspecte essencial que col·labora en la recerca i el re-establiment de la salut.

Totes les tècniques que aplico, a part d’estudiar-les i utilitzar-les durant anys a nivell professional, les he experimentat prèviament de manera personal per comprovar que eren realment efectives. Per tant, no treballo amb cap tècnica que no hagi funcionat abans en mi.

Perquè vaig escollir dins la meva vocació assistencial, la Logopèdia per a dedicar-me professionalment? Doncs perquè una de les coses que ens diferencia dels altres éssers vius és el llenguatge i la parla, és l’eina que tenim que ens fa ser i exercir com a persones. La comunicació ens permet incidir en l’entorn, relacionar-nos i conviure, expressar emocions, pensaments i sentiments, manifestar-nos com a individus.

I per què escollir aquesta formació sanitària de base? La Logopèdia, a nivell clínic, intervé en funcions vitals com la respiració i la deglució, així com en processos com la veu i la comunicació que esdevenen alterats com a conseqüència de diferents malalties i/o alteracions de la salut. La Logopèdia clínica comparteix àrees d’intervenció amb diferents especialitats mèdiques i terapèutiques, amb la qual cosa exigeix una constant recerca i aprenentatge, una constant formació en les diferents àrees: neurologia, otorrinolaringologia, oncologia, odontologia, posturologia, fisioteràpia, neumologia, cirurgia oral i maxil·lofacial, etc. Aquest fet fa que els què ens dediquem de ple a la professió, ens formem i fem recerca, tinguem una visió global i holística dels problemes de salut i el funcionament del cos dels nostres usuaris.

La comunicació, la deglució i la respiració no són característiques aïllades de la persona, doncs hi ha altres aspectes com les emocions, l’entorn, la salut, etc… que incideixen en la manera en com ens comuniquem. I, aquestes causes, no sempre poden ser treballades des de la Logopèdia convencional. Per aquest motiu, dels 23 anys de professió, ja en fa 17, que utilitzo en els meus tractaments altres tècniques com la Reflexologia Facial Terapèutica i l’Acupuntura, que em permeten incidir en tots aquests altres aspectes (que normalment obstaculitzen la correcta evolució) aconseguint una millora significativa dels resultats i ajudant a la persona a créixer en salut i auto-coneixement. Així va néixer el meu servei de Logopèdia Integrativa.

Com a logopeda clínica estic especialitzada en diferents àrees (podeu veure el meu currículum resumit que hi ha adjunt a aquesta pàgina) i una d’elles és la patologia oncològica. Des de fa 9 anys encara em vaig especialitzar més en oncologia arrel d’un càncer que vaig patir en 1era persona. Des de llavors, gran part dels meus esforços i de la meva formació professional estan destinats a tractar i millorar la qualitat de vida de les persones que passen per un procés oncològic. D’aquí el servei d’Oncologia Integrativa.

Els tractaments sempre els enfoco com un procés d’aprenentatge i un treball en equip entre pacient-terapeuta, on és tan important el treball de l’un com de l’altre. La idea és que la persona aprengui a cuidar-se, a escoltar el seu cos i les seves emocions i donar-li durant el tractament una sèrie d’eines per a que pugui utilitzar en el seu dia a dia. Que quan ja estigui donada d’alta tingui un lloc a on anar quan ho necessiti, però que la major part del temps pugui autogestionar-se a si mateixa.

Si tens algun dubte de com treballo o vols saber si et puc ajudar, posa’t en contacte amb mi i en parlem sense cap compromís.

Una abraçada.

Laura