• Tel. 620.979.898
  • info@esser-i-creixer.cat

currículum

          

Un resum del meu currículum professional en 3 àrees diferenciades…

Laura Carasusán Barcelona (24/03/1976).

PROFESSIONAL DE LA SALUT:

  • TERÀPIES CONVENCIONALS:

– Diplomada en Logopèdia per la Universitat Ramón Llull 1995-1998.

– Post-Grau en Teràpia Miofuncional. Isep Formació. Barcelona. 1998-1999

– Post-Grau en Intervenció Logopèdica en Trastorns de la Comunicació en Dany Cerebral. Universitat Ramón Llull. 1999-2000

– Curs de Post-Grau en Disfàgia. Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). 2000

– A més a més he realitzat més de 30 cursos de formació continuada en especialitats de Logopèdia clínica com en d’altres àrees de la salut (cursos d’especialització en ATM (articulació temporomandibular) i postura, tècniques respiratòries i rehabilitació, càncer, trastorns neuropediàtrics, vendatge neuromuscular, electro-estimulació en els tractaments oro-facials i laringis, etc.).

– Formadora de Logopedes.

– Ponent en diferents cursos i conferències.

Professora de cursos de prevenció de trastorns de la veu per mestres i professors del Departament d’Ensenyament, la Universitat Internacional de Catalunya (UOC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

– Coautora del Protocol de Disfuncions Orofacials pel Col·legi de Logopedes de Catalunya.

Autora dels protocols: “Guia d’avaluació de l’articulació temporo-mandibular per a Logopedes” i “Fitxa d’avaluació de la postura per a Logopedes” publicats pel Col·legi de Logopedes de Catalunya.

He treballat a diferents centres d’estimulació neurològica, clíniques i centres mèdics i de rehabilitació de Barcelona i rodalies, entre els que destaquen Clínica Stauros, Centre Collserola, Institut Guttmann (servei d’atenció domiciliària) i Hospital Quirón Teknon. Col·laboro des de fa més de 10 anys amb el F.C. Barcelona com a professional de la salut atenent a integrants del club. Col·laboro també amb metges, infermeres, nutricionistes i terapeutes de diferents CAPs de Barcelona i d’hospitals com l’ Hospital Clínic de Barcelona i l’ Hospital de Sant Pau, amb diferents clíniques dentals i centres mèdics privats.

Fa 23 anys que exerceixo com a professional de la salut i en fa 19 que visito als Consultoris Vilana de l’Hospital Quirón Teknon (Unitat de dolor orofacial i cirurgia oral i maxil·lofacial). També visito al meu centre de Salut Integrativa ‘Ésser i créixer’ al barri de Les Corts de Barcelona.

Atenció tant a nens com a adults i gent gran.

  • TERÀPIES COMPLEMENTÀRIES:

– Formació en Reflexologia Facial Terapèutica 2003-2004 i 2006 (reconegut per l’Institut d’Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya).

– Màster IL3 en Diagnòstic energètic i Acupuntura. Facultat d’Infermeria de l’Hospital Sant Joan de Déu. Universitat de Barcelona. 2009-2012

– Formació d’Instructora en Ioga Nidra. 2015-2016

– Formació com a Monitora de Qi Gong de Salut (ChiKung). 2016-2018

– Màster en Medicina Xinesa Integrativa en Oncologia. (60 crèdits/1500 hores). Universidad Europea del Atlántico i la Fundación Europea de Medicina Tradicional China. 2019-2020

– Altres cursos sobre tècniques de massatge i altres tècniques manuals (massatge infantil, acupuntura sense agulles, ventoses, tècniques de relaxació i treball de l’estrès, shiatsu (aplicat a cap, cara i coll), massatge kobido, massatges ayurveda,…).

Premi Acupuntury a la millor tesina de recerca clínica “Acupuntura aplicada a casos crònics i/o recidivants de Logopèdia” per la Universitat de Barcelona (Facultat d’Infermeria de l’Hospital Sant Joan de Déu). 2014

Aplico tractaments integratius (convencionals + complementaris) per a donar un servei més complet i efectiu a les persones que atenc a diari tant a la meva consulta Ésser i Créixer com a la unitat a on treballo a Teknon.

  • VIDA ACTIVA I QUALITAT DE VIDA:

El meu treball personal sobre postura i moviment, va començar des de petita amb la meva formació en ballet clàssic a l’escola del Teatre del Liceu de Barcelona. Des de llavors, sempre he estat en contacte amb la postura, el moviment i la conscienciació corporal tant a nivell personal com professional.

Des de fa anys sóc practicant de Ioga Iyengar i de Qi Gong. També vaig treballar la meva postura a través de la RPG (Reeducació Postural Global) i Anatomia pel Moviment.

A nivell professional, a part dels coneixements adquirits en les meves formacions com a professional de la salut, he realitzat altres formacions per complementar les altres àrees i poder donar altres eines de salut als usuaris, fora de la consulta, a l’aire lliure, per fer salut d’una manera més lúdica i en grup.

– Instructora de Marxa Nòrdica. INWA. 2016

– Curs d’Exercici Físic i Càncer. 2017

– Curs d’especialització en Prescripció de l’Exercici Físic en patologies. 2018. Universitat Francisco de Vitoria (Madrid).

– Cursos en postura i moviment. 2018-2020

* Pòster “Marxa Nòrdica com a eina comunitària” dins el congrés AIFICC d’Infermeria Familiar i Comunitària. 2018

* Recerca, durant dos anys (2017-2018 i 2018-2019), sobre Marxa Nòrdica aplicada a pacients amb Càncer de Mama i Càncer Ginecològic, recolzada per l’Institut de Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, l’Hospital Universitari Sagrat Cor (Unitat de Mama), el Districte de Les Corts (Ajuntament de Barcelona) i el CAP Montnegre.

* Recerca al 2017 sobre la Marxa Nòrdica aplicada a pacients amb Fibromiàlgia amb la col·laboració del CAP Les Corts, l’Institut de Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Les Corts (Ajuntament de Barcelona) i l’Associació ACAF d’Afectats de Fibromiàlgia.

* Estudi 2017-2018 sobre Marxa Nòrdica aplicada a pacients a MPOC (Malaltia Pulmonar Obstructica Crònica) recolzat per l’equip d’infermeria comunitària del CAP Les Corts, l’Institut de Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Les Corts (Ajuntament de Barcelona).

 

M’interessa molt la salut comunitària. Treballo per a canviar el concepte de salut de la societat i intento que les persones aprenguin a fer prevenció i no només es preocupin de la seva salut quan la perden.

Els proporciono eines per a que formin part activa de la seva salut i del procés de recuperació, així com del treball dels efectes secundaris de diferents malalties cròniques.

He col·laborat i col·laboro amb diferents associacions: Asociación INVI (càncer de mama masculí), Save The Mama, Pas a Pas, ACAF per a la recerca i la millora de la qualitat de vida dels/de les afectats/ades, creant projectes i intervencions junt amb CAPs (CAP Les Corts, CAP Montnegre, CAP Carles Riba, CAP Sarrià,…), centres mèdics, hospitals com l’Hospital Universitari Sagrat Cor i Fundació Corachán, constatant amb proves validades la millora de la simptomatologia presentada.